Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gezelligheid: Máxima en de buitenlandse royals

14 januari 2021 · Leestijd 3 min

Royals komen royals regelmatig tegen. Bruiloften, staatsbezoeken, confirmaties en doopplechtigheden... Onze eigen koningin Máxima kent inmiddels iedereen en heeft het met iedereen gezellig. Dat levert de leukste plaatjes op!

Buurvrouw Mathilde

Máxima en koningin Mathilde van België go way back. Toen zij beiden net prinsessen waren brachten de twee al veel tijd met elkaar door. Nog steeds is de band warm. Als koninginnen van twee buurlanden is dat natuurlijk ook niet zo gek... Beter een goede buur dan een verre vriend! Mathilde is bovendien peetmoeder van prinses Alexia.

Nassau

Dat de Oranje-Nassaus het goed kunnen vinden met de Luxemburg-Nassaus is duidelijk. Het is altijd gezellig als de royals elkaar ontmoeten en erfgroothertog Guillaume is ook nog eens peetvader van Ariane!

Kletsen in het Spaans

Met de Spaanse royals is het voor Máxima makkelijk communiceren, dat kan ze lekker in haar eigen moedertaal! 

Lachen met de Queen

Hare majesteit koningin Elizabeth van Groot-Brittannië staat toch wel een beetje bekend om een serieus gezicht. Máxima weet er altijd een glimlach op te toveren!

Ook met de andere Britten kan Máxima goed overweg.

Japan

Máxima en keizerin Masako van Japan kennen elkaar goed. Het gezin van Masako logeerde regelmatig in Nederland en toen Masako een periode lang last had van haar mentale gezondheid en niet vaak in het openbaar verscheen kwam ze toch naar de inhuldiging van Willem-Alexander en Máxima. 

Jordanië

Tijdens het bezoek van het Jordaans vorstenpaar aan Nederland in 2018 liet Máxima zien dat ze het ook met Abdullah en Rania goed kan vinden!

Scandinavië

Met de meest noorderlijke royals is de band altijd hecht geweest. De royals kiezen elkaar graag uit als peter of meter. Zo is Beatrix de peetmoeder van kroonprinses Victoria van Zweden, die op haar beurt peetmoeder is van prinses Amalia en Willem-Alexander is dan weer peetvader van prinses Estelle van Zweden. Koningin Máxima mocht de peetmoeder van de Noorse prins Sverre Magnus zijn. Ook de Denen doen mee: Koningin Margrethe is de peetmoeder van Willem-Alexander. Hij noemt de vorstin dan ook 'tante Daisy'. 

In 2020 hebben de royals elkaar helaas moeten missen... voor 2021 staan er ook nog geen ontmoetingen op de planning. Hopelijk kunnen de gekroonde hoofden elkaar snel weer in de armen sluiten zodat de hechte banden onderhouden blijven! 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--