Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goed nieuws: gezondheid keizerin Masako is beter

10 december 2020 · Leestijd 2 min

De gezondheid van keizerin Masako (57) verbetert. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding namens haar behandelende artsen woensdag in een korte verklaring laten weten. Dat gebeurde ter gelegenheid van haar verjaardag.

Keizerin Masako wordt sinds 2003 behandeld voor wat het paleis wel heeft omschreven als 'aanpassingsproblemen'. Ze lijdt onder het strakke keurslijf van het hofprotocol en de hoge verwachtingen, en is daarvan ziek geworden. Masako sloeg in het verleden dan ook regelmatig openbare verplichtingen over.

Het afgelopen jaar echter, sinds de troonswisseling, heeft Masako zich waar nodig steeds aan de zijde van haar man keizer Naruhito laten zien. De artsen echter waarschuwden in de verklaring dat de verwachtingen ten aanzien van de keizerin niet moet worden opgeschroefd omdat dat haar gezondheidstoestand negatief beïnvloedt.

Masako zelf liet weten dat ze probeert haar taken zo goed mogelijk te vervullen, daarbij acht slaand op haar gezondheid. "Ik doe mijn best om beter te worden teneinde de keizer te steunen en mijn taak als keizerin uit te voeren", aldus de verklaring.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--