Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goed nieuws: Prins Philip (99) verlaat ziekenhuis

16 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Philip heeft na een verblijf van bijna een maand het ziekenhuis verlaten. De 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth werd dinsdag na 28 dagen ontslagen.

Op een video, die door de wachtende Britse pers op de stoep van het ziekenhuis werd gemaakt, is te zien dat Philip in een auto vertrekt.

Philip werd op 16 februari opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel werd. In het King Edward VII Hospital werd een infectie vastgesteld. Later werd de prins naar het St. Bartholomew's Hospital, eveneens in Londen, overgeplaatst om behandeld te worden aan een bestaande hartaandoening.

Langste bezoek ooit

In een verklaring van het paleis dankt de echtgenoot van koningin Elizabeth alle medewerkers van het King Edward VII Hospital en het St. Bartholomew's Hospital, beide in Londen, voor alle goede zorgen. Ook wil hij iedereen bedanken voor alle beterschapswensen.

Hoe het precies gaat met Philip, die in juni 100 jaar wordt, is niet bekend. Bronnen zeggen tegen Britse media dat hij zich goed voelt. Philip tobde de laatste jaren al vaker met zijn gezondheid maar lag nu een totaal van 28 dagen in het ziekenhuis, zijn langste tijd ooit. De zorgen om de gezondheid van Philip waren gezien zijn hoge leeftijd dit keer groter dan normaal.

Charles

Prins Charles is verheugd dat zijn vader dinsdag na een maand het ziekenhuis mocht verlaten. Dat zei de Britse troonopvolger tegen ITV tijdens een werkbezoek aan een vaccinatiecentrum in Londen.

"Ik ben er blij mee", aldus Charles. Ook vertelde de prins zijn vader al gesproken te hebben. "Ik heb meerdere keren met hem gepraat."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--