Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goed nieuws voor Japanse keizerin-emerita

23 september 2019 · Leestijd 1 min

Keizerin-emerita Michiko van Japan (84) is officieel schoon verklaard van kanker. Het Keizerlijk Hofagentschap maakte dit weekend bekend dat er geen uitzaaiingen zijn gevonden.

Twee weken geleden ging Michiko onder het mes vanwege borstkanker. De kanker was in augustus in een vroeg stadium ontdekt in haar linkerborst.

Michiko hoeft niet te worden bestraald omdat het risico op terugkeer laag is. Wel ondergaat ze een hormoontherapie om te voorkomen dat ze opnieuw ziek wordt. Die behandeling duurt een paar jaar.

Troonswisseling

Eerder dit jaar kwamen Michiko en haar echtgenoot Akihito al volop in het nieuws vanwege hun abdicatie. Vanwege gezondheidsproblemen konden beiden hun officiële taken steeds minder goed vervullen. Het is hoogst ongebruikelijk dat de keizer van Japan aftreedt. Akihito was de eerste Japanse keizer in tweehonderd jaar die afstand deed van de troon. 

Op 22 oktober zal de formele troonsbestijging van de nieuwe keizer Naruhito plaatsvinden. Het is nog niet bekend of Akihito en Michiko deze zullen bijwonen. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--