Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goede prognose Sarah Ferguson na behandeling voor borstkanker

26 juni 2023 · Leestijd 1 min

Sarah Ferguson, de hertogin van York, is behandeld voor borstkanker. Dat heeft haar woordvoerder in een verklaring aan het Britse Sky News laten weten. Ferguson is de ex-vrouw van de Britse prins Andrew en de moeder van de prinsessen Beatrice en Eugenie.

Het ging om een vroege vorm van borstkanker, waarvoor Ferguson (63) inmiddels een succesvolle operatie heeft ondergaan. De ziekte werd ontdekt tijdens een routineonderzoek. "De hertogin krijgt de beste medische zorg en haar dokters hebben haar verteld dat de prognose goed is. Ze is nu aan het herstellen met haar familie."

Dankbaar voor medische zorg

"Ze is het personeel dankbaar dat betrokken was bij het mammogram dat haar ziekte ontdekte, en gelooft dat haar ervaring het belang van regelmatige screening onderstreept", vertelde de woordvoerder. De hertogin is ook vol lof over het personeel dat haar vervolgens bijstond bij de behandeling. 

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--