Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grappig! Deense hof deelt koninklijk recept met opmerkelijke naam

2 december 2022 · Leestijd 2 min

Het Deense koninklijk huis telt ook dit jaar weer af naar Kerstmis met een digitale adventkalender. Iedere dag deelt het hof op Instagram een post rond het thema kerst. Vrijdag werden volgers getrakteerd op het traditionele koninklijke recept van Pets de Nonne, oftewel nonnenscheetjes.

Voor Margrethe "is het pas een echte kerst als de chefkok van de koningin een portie luchtige 'nonnenscheetjes' heeft gebakken", is te lezen bij een video waarin wordt uitgelegd hoe het baksel gemaakt moet worden. Prins Henrik zou degene zijn geweest die de Franse gefrituurde soesjes in het koninklijk huis zou hebben geïntroduceerd.

"Het verhaal achter de kleine kerstlekkernijen met de onconventionele naam is een klein kerstverhaal op zich", schrijft het hof. "Lang geleden zou een non voor een Frans kerstdiner een scheet hebben gelaten, waarbij haar zus zo schrok dat ze een beetje soezenbeslag in een pan met kokende olie liet vallen. Het resultaat is een Franse kersttraditie geworden, bekend onder de naam nonnenscheten." Voor de hapjes zijn onder meer boter, bloem, suiker en eieren nodig.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--