Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gravin, familiemens en influencer: Eloise 21 jaar!

8 juni 2023 · Leestijd 3 min

Hoera! Gravin Eloise viert donderdag haar 21ste verjaardag. Het oudste kleinkind van prinses Beatrix laat de afgelopen jaren veelvuldig van zich horen. We zien haar geregeld in de media, maar voornamelijk op haar eigen social mediakanalen. Zo heeft Eloise op Instagram momenteel 388.000 (!) volgers. Verder is de gravin serieus bezig met haar opleiding en is ze ook internationaal aan het werk. Bovendien is Eloise een enorm familiemens, en dat laat ze zien ook!

Eloise Sophie Beatrix Laurence wordt op 8 juni 2002 geboren in het Haagse Bronovo-ziekenhuis. De gravin is het eerste kind van prins Constantijn en prinses Laurentien. Ruim een half jaar na haar geboorte wordt Eloise gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Haar peetouders zijn onder meer oom Friso (1968-2013) en kroonprins Haakon van Noorwegen. 

Een trotse vader met zijn eerste kind, dochter Eloise (juni 2002).
Een trotse vader met zijn eerste kind, dochter Eloise (juni 2002).
Eloise bij haar doop in 2002.
Eloise bij haar doop in 2002.
Eloise_Laurentien_Constantijn_2005

Eloise is de oudere zus van Claus-Casimir (2004) en Leonore (2006). Ook is zij het oudste kleinkind van prinses Beatrix, met wie ze een goede band heeft. Momenteel is Eloise vijfde in lijn van Nederlandse troonopvolging. 

Laurentien_Constantijn_met gezin
2014: prinses Laurentien poseert met haar gezin in de Efteling na de boeklancering van de Sprookjes Sprokkelaar.
Een portret van prinses Beatrix met haar kleinkinderen Leonore, Eloise, Alexia, Luana, Zaria,
Een portret van prinses Beatrix met haar kleinkinderen Leonore, Eloise, Alexia, Luana, Zaria, Ariane, Catharina-Amalia en Claus-Casimir gefotografeerd bij kasteel Drakensteyn ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag.
Gezin_prins_Constantijn_2019.jpg
Wintersport_2020
Met de familie op wintersport in Lech, februari 2020.

School

Gravin Eloise groeit de eerste jaren van haar leven op in Brussel. In de zomer van 2015 verhuist het gezin naar Nederland. Eloise vervolgt het middelbaar onderwijs op het Maerlant Lyceum in Den Haag. Op 14 mei 2020 maakt ze bekend dat ze geslaagd is voor haar eindexamen. Inmiddels studeert Eloise aan de Amsterdamse campus van hotelschool The Hague. 

Eloise_met_vlag_geslaagd.jpg

Media

De ambitieuze Eloise duikt regelmatig op in de media. Zo nam ze dit jaar deel aan RTL4-programma 'Het Perfecte Plaatje' en zagen we haar in 2021 vol enthousiasme meedoen aan 'Het Jachtseizoen'. De rode loper is eveneens bekend terrein voor de gravin. Steeds vaker zien we haar in stijlvolle outfits tijdens prijsuitreikingen of andere evenementen.

Eloise_Perfecte Plaatje_2023
Eloise_Perfecte Plaatje_2023
Opnames voor 'Het Perfecte Plaatje in Zuid-Afrika'.
Eloise_op_rode_loper_
Eloise_boek_
In 2021 bracht Eloise een eigen lifestylegids uit.
Eloise_cover_Linda
Gravin Eloise op de cover van de LINDA Meiden.

Voor een interview meer of minder deinst de gravin ook niet terug. Wel denkt Eloise zorgvuldig na over de antwoorden die ze geeft, zonder dat zij haar eigen mening daarbij verliest. 

Bekijk hier één van haar eerste interviews, zomer 2020.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Familie

Dat Eloise een goede band met haar familie heeft, staat als een paal boven water. Zo nu en dan deelt ze een leuke foto met een van haar familieleden. Vooral prinses Laurentien komt regelmatig voorbij. Eloise is dan ook vol lof over haar 57-jarige moeder. Teksten als 'Er is niemand zoals mijn moeder, kijk nou naar hoe mooi ze is' en 'Hou van jou tot de maan en terug' zijn terug te vinden op de Instagram pagina van Eloise. 

EloiseLaurentiensamen.jpg
Een kleurrijke foto uit de zomer van 2020. Eloise schrijft de tekst 'love you to the moon and back' erbij.
Eloise Laurentien vakantiefoto
Onder deze vakantiefoto benadrukt Eloise hoe mooi ze haar moeder vindt.

Ook met jongere broer Claus-Casimir kan Eloise goed overweg. Zo verschenen de twee onlangs op een gala van het Nationale Opera & Ballet. 'hoe leuk is mijn broertje' schreef zij bij een foto op Instagram. Zowel broer als zus delen sporadisch een vrolijk kiekje waar ze samen op staan. 

Eloise_Claus-Casimir_Marokko
Marokko, oktober 2019.
Eloise_Claus-Casimir_Parijs
Parijs, februari 2023.
Eloise_Claus-Casimir_gala_2023
International Young Patrons Gala, juni 2023.

Weetjes 

Doordat Eloise op social media veelvuldig van zich laat horen zijn we inmiddels aardig wat feitjes over haar te weten gekomen. Zo spreekt zij vloeiend Frans en heeft ze negen jaar op ballet gezeten. De gravin woont op kamers in Amsterdam en timmert ook internationaal aan de weg. Zo deelde Eloise begin dit jaar dat zij ambassadeur is van het Franse bedrijf L'Oréal Paris. 

Eloise_Parijs

Verder houdt Eloise van fotograferen en reizen. Zo maakte zij afgelopen voorjaar, samen met moeder Laurentien, een trip naar Japan. Ook toen konden de volgers van Eloise rekenen op een uitgebreid reisverslag met veel foto's. 

Eloise_Japan_2023
Japan_2023
Laurentien_Japan_2023
Eloise_Laurentien_Japan_2023
Laurentien en Eloise in Japan.

Foto's: @eloisevanoranje, @clausvanoranje & ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--