Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gravin Sophie virtueel aan de bak

6 mei 2020 · Leestijd 2 min

Sophie, gravin van Wessex heeft dinsdag digitaal een nieuw ziekenhuis geopend in Sunderland. De echtgenote van prins Edward deed dat met een videoboodschap vanuit huis.

Sophie heeft naar eigen zeggen een bijzondere band met de stad. "Sunderland zit al langere tijd in mijn hart en daarom ben ik zo blij dat ik ben uitgenodigd om met jullie te praten, al is dat virtueel", aldus de gravin in de video. De schoondochter van koningin Elizabeth komt er als beschermvrouwe van een organisatie van de voetbalclub van Sunderland geregeld. "Ik heb genoten van mijn vele bezoeken aan een van de vriendelijkste steden van ons land."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook over het nieuwe NHS Nightingale Hospital North East heeft ze niets dan lof. Volgens de gravin wordt het ziekenhuis een baken van zorg, geruststelling, kracht, medeleven en innovatie. "Het vertegenwoordigt het verenigen van verschillende krachten van vele individuen en organisaties en toont mooi de ijverige geest van Sunderland."

Onder meer zorgpersoneel en het leger hebben snel gewerkt om het ziekenhuis te kunnen openen zodat er extra bedden beschikbaar zijn tijdens de coronacrisis. Dat erkent Sophie. "Jullie vastberadenheid, teamwork en talent hebben geresulteerd in een ziekenhuis dat zorg kan bieden aan iedereen in nood."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--