Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groothertog Henri bezoekt coronavirus-testcentrum

5 september 2020 · Leestijd 1 min

De Luxemburgse groothertog Henri heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan het coronavirus-testcentrum op de luchthaven van Luxemburg. Op Instagram deelde het hof foto's van zijn bezoek.

Getooid met mondkapje werd Henri binnengeleid in het centrum, waar reizigers zich na hun vakantie kunnen laten testen op het coronavirus. De groothertog kreeg er - samen met onder meer de premier en de minister van volksgezondheid - een presentatie van een nieuw screeningsapparaat.

Daarnaast liet Henri zich ook zelf testen. De groothertog is zich bewust van het belang van deze tests in de strijd tegen het coronavirus en moedigt burgers en reizigers aan zich te laten testen en de geldende gezondheidsmaatregelen te blijven respecteren.

Na afloop werd er zonder mondkapje, maar met gepaste onderlinge afstand een groepsfoto gemaakt met alle betrokkenen. Hierbij stond iedereen op een daarvoor bestemde tegel buiten bij de ingang van de luchthaven.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--