Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groothertog Henri voorop in mars tegen geweld tegen vrouwen

22 november 2021 · Leestijd 2 min

Groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa van Luxemburg hebben zaterdag deelgenomen aan een solidariteitsmars tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het groothertogelijk paar deed dat voorafgaand aan de Oranje Week, een meerdaagse campagne van de Nationale Vrouwenraad van Luxemburg.

"Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen!", schrijft het Luxemburgse hof in een bericht over de mars op Instagram. De tekst gaat vergezeld van meerdere foto's waarop Henri en Maria Teresa voorop lopen in een lange stoet van mensen. Veel van hen dragen oranje accenten in hun kleding, verwijzend naar de kleur van de campagneweek die aanstaande donderdag van start gaat.

Groothertogin Maria Teresa is al jaren actief in het steunen van initiatieven voor de bescherming van vrouwen en meisjes, meldt het paleis. Zo zet ze zich met name in voor slachtoffers van seksueel geweld in kwetsbare gebieden. Recent nog sprak de groothertogin met mensenrechtenorganisatie Justice and Peace over het belang voor kinderen om op school al te leren over gendergelijkheid.

Bron: ANP / Foto's: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--