Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grote dag voor Deense prins Christian komt eraan!

29 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken kondigde het al aan in haar nieuwjaarsspeech van 2020: de confirmatie van haar kleinzoon prins Christian. Vanwege het coronavirus werd de plechtigheid uitgesteld, maar er is nu toch echt een datum bekendgemaakt.

Prins Christian, de oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, zal op zaterdag 15 mei worden bevestigd als lidmaat van de Evangelisch-Lutherse kerk. De ceremonie vindt plaats in de kapel van paleis Fredensborg, waar zijn vader en oma koningin Margrethe ook geconfirmeerd zijn. De 15-jarige Christian is tweede in de lijn van Deense troonopvolging. 

De bevestiging zal om 15.00 uur plaatsvinden door bisschop Henrik Wigh-Poulsen. Vanwege de coronamaatregelen is de viering achteraf in besloten kring.

Of de vijf peetouders van prins Christian - kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, kroonprinses Victoria van Zweden, zijn oom prins Joachim en prins Paul van Griekenland (een neef van zijn vader) - aanwezig zijn bij de plechtigheid is niet bekend.

Foto's: Kongehuset.dk

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--