Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grote vreugde bij koningin Letizia en prinses Sofía na WK winst

20 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Leuke beelden uit Australië! De Spaanse koningin Letizia en prinses Sofía vieren daar uitbundig feest met het Spaanse vrouwenelftal. Koningin Letizia was zondag samen met haar jongste dochter prinses Sofía aanwezig bij de finale van het WK Vrouwenvoetbal in Sydney. Daar zagen moeder en dochter het team winnen met 1-0 van Engeland.

Tekst gaat verder onder foto's.

ANP-475941598
ANP-475942811
ANP-475940456
ANP-475930650

Eerder deze week werd al aangekondigd dat de twee naar Australië zouden reizen voor de wedstrijd. Dat de 16-jarige Sofía aanwezig was is volgens Spaanse media geen verrassing. De prinses is namelijk een groot voetbalfan en speelt zelf ook in haar vrije tijd.

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-475944172

Voor Sofía is de reis naar Australië een mooie afsluiting van haar zomervakantie zijn. Binnenkort begint ze aan haar eerste jaar op het Atlantic College in Wales, waar haar zus Leonor tot vorig jaar ook les had.

Teleurstelling bij de Britten

 Het Engelse team greep naast de winst en voor de Britse prins William was dit niet het resultaat waarop hij had gehoopt. 

''Hoewel dit het resultaat is dat niemand van ons wilde, Leeuwinnen jullie hebben jezelf en deze natie trots gemaakt. Je geest en gedrevenheid hebben zoveel mensen geïnspireerd en de weg gebaand voor toekomstige generaties. Bedankt voor de voetbalherinneringen'' Hij sluit het bericht af met een felicitatie aan het Spaanse team.  

Tekst gaat verder onder foto.

Scherm­afbeelding 2023-08-20 om 14.59.14

 De afgelopen weken leefde de Britse Royals enthousiast mee met het Engelse elftal. Zo ook zaterdagavond, prins van Wales sprak samen met prinses Charlotte het team toe in een videoboodschap. "Leeuwinnen, ik wil jullie heel veel geluk wensen voor morgen. Het spijt ons dat we er niet persoonlijk bij kunnen zijn, maar we zijn zo trots op wat jullie hebben bereikt en de miljoenen die jullie hier en over de hele wereld hebben geïnspireerd", zegt William. 

De royal riep de Engelse voetbalvrouwen op te genieten van wat ze bereikt hebben. Prinses Charlotte, die in het clipje naast haar vader zit met een voetbal in haar handen, voegde eraan toe: "Veel succes, Leeuwinnen."

Tekst gaat verder onder video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zweden

Ook het Zweedse vrouwenelftal heeft het erg goed gedaan op het toernooi. Zweden behaalde zaterdag de derde plek nadat ze met 2-0 wonnen van thuisland Australië. Het Zweedse hof stuurde met een super leuke foto van prinses Estelle en prins Oscar hun felicitaties naar het team.

Snapinsta.app_369063053_316384027447105_6741132335657118802_n_1080

Foto's ANP & Instagram

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--