Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grote zorgen over gezondheid prins Philip

2 maart 2021 · Leestijd 2 min

De overplaatsing van prins Philip naar een ander ziekenhuis domineert dinsdag de voorpagina's van de Britse ochtendkranten. Verschillende kranten uiten hun zorgen over de gezondheid van de 99-jarige hertog van Edinburgh.

"Prayers for Philip", kopt The Mirror bijvoorbeeld met grote letters. Volgens de tabloid is er binnen het paleis angst dat de gezondheid van de prins verslechtert.

The Telegraph heeft geen foto van Philip, maar van zijn kleinzoon Harry en zijn vrouw Meghan op de voorpagina. Volgens de krant maakt niemand in de familie zich druk om het naar verwachting spraakmakende interview dat het koppel gaf aan Oprah Winfrey. Het gesprek wordt komend weekeinde uitgezonden. "De familie maakt zich zorgen om Philip en hun gedachten zijn dan ook bij hem in plaats van het Oprah-interview", zegt een bron binnen het paleis tegen de krant. "Ze hebben belangrijkere zaken aan hun hoofd."

Hartonderzoek

Maandag werd Philip per ambulance overgeplaatst van het King Edward VII Hospital naar het St. Bartholomew's Hospital. De echtgenoot van koningin Elizabeth ligt al zo'n twee weken in het ziekenhuis met een infectie. Maandag bleek dat hij ook hartonderzoek ondergaat.

Buckingham Palace liet echter weten dat het naar omstandigheden nog steeds goed met Philip gaat. "De hertog reageert goed op de behandelingen en moet vermoedelijk nog tot het einde van de week in het ziekenhuis blijven", stond in een verklaring.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--