Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Guillaume en Stéphanie geven elkaar ja-woord

20 oktober 2012 · Leestijd 2 min

Met veel pracht en praal is in Luxemburg het kerkelijk huwelijk voltrokken tussen troonopvolger Guillaume en de Belgische gravin Stéphanie.

Galadiner

Galadiner

Receptie Luxemburg

Receptie Luxemburg

Aankomst Royals kerkelijk huwelijk luxemburg

Aankomst Royals kerkelijk huwelijk luxemburg

In de grote Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal waren 1400 gasten, onder wie koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

De bruid en bruidegom antwoordden 'Jo' op de vraag van aartsbisschop Jean-Claude Hollerich of ze wilden huwen. De aanwezigen spraken Luxemburgs ('Lëtzebuergesch').

De bruidegom was gekleed in een gala-uniform. De adellijke bruid droeg een crèmekleurige bruidsjurk met lange sleep. De dienst begon met een moment van stilte voor haar moeder, die 2 maanden geleden stierf. Haar 92-jarige vader was wel present bij de bruiloft.

Na de plechtigheid in de kathedraal, reed het paar per auto naar het paleis om vanaf het balkon te zwaaien naar een menigte. Onder een stralende zon kusten ze elkaar meermalen, wat steeds tot gejuich leidde.

De bebaarde Guillaume (30) en zijn gravin Stéphanie de Lannoy (28) waren vrijdag al voor de wet gehuwd. Guillaume is de oudste zoon van groothertog Henri (57). Door haar huwelijk verruilde Stéphanie haar Belgische nationaliteit voor de Luxemburgse.

De bruiloft geldt als het hoogtepunt van het jaar in koninklijke kringen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--