Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Guillaume en Stéphanie spreken vroedvrouwen op het paleis

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie hebben woensdag thuis in kasteel Fischbach bezoek gehad van een afvaardiging van de Luxemburgse vereniging van vroedvrouwen. Die kwamen vertellen over hun werk en organisatie, zo maakte het Luxemburgse hof na afloop bekend.

Lees verder onder de foto's.

Het bezoek had Guillaume en Stéphanie ontroerd. Ze zijn immers zelf pas sinds kort ouders en de in mei geboren prins Charles werd ook uit bed gehaald om aan de vroedvrouwen getoond te worden. Tijdens het gesprek kwam ook aan de orde dat de coronapandemie het werk voor de vroedvrouwen heeft bemoeilijkt en welke voorzorgsmaatregelen ze nemen om besmettingen te voorkomen.

Lees verder onder de foto's.

Guillaume's moeder groothertogin Maria Teresa richtte zich ondertussen in een videoboodschap tot de afgestudeerden in de gezondheidsberoepen aan de hogeschool van Luxemburg die woensdag hun diploma ontvingen. "Ik weet hoe belangrijk deze dag voor jullie is en ik dank jullie met heel mijn hart voor het kiezen van dit prachtige beroep dat mensen helpt bij ziekte en lijden", aldus Maria Teresa. "Bravo, en dank voor jullie inzet voor onze samenleving. We hebben jullie nodig."

Bron: ANP/ Foto's: Monarchie.lu

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--