Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Guillaume vindt nieuwe rol grote verantwoordelijkheid

13 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Luxemburgse erfgroothertog Guillaume is trots op de rol die de scouts de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis hebben gespeeld bij het helpen van kwetsbare groepen in de samenleving. Dat zei hij in een interview ter gelegenheid van de 'Pow wow' van de Luxemburgse scouts. Die samenkomst waar de scouts elkaar treffen om te dansen, zingen, en socialiseren, werd dit jaar noodgedwongen online gehouden.

Guillaume gaf het interview thuis in kasteel Fischbach aan een vertegenwoordiger van de FNEL, de Fédération Nationale des Éclaireurs et Éclaireuses du Luxembourg. Sinds oktober is hij zelf Chef Scout van de beweging, als opvolger van zijn eerder vorig jaar overleden grootvader groothertog Jean (98). Die heeft de functie maar liefst 74 jaar bekleed. "Het is een grote verantwoordelijkheid", aldus Guillaume over zijn nieuwe rol.

De twee maanden geleden voor het eerst vader geworden erfgroothertog sprak over zijn eigen herinneringen aan zijn tijd bij de scouting en ontvouwde ook zijn visie op de toekomst van de wereldwijde beweging. Hij zag zorg voor het milieu en de natuur, duurzame ontwikkeling en onderwijs als belangrijke speerpunten. Daarop had hij in oktober bij zijn door de Zweedse koning Carl Gustaf als lid van de World Scout Federation bijgewoonde installatie ook al gehamerd.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--