Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon begroet Noorse muziekgezelschappen met videoboodschap

19 november 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins Haakon heeft donderdag in een videoboodschap meer dan twintig Noorse muziekgezelschappen voorafgaand aan een digitale brainstormsessie toegesproken. De zoon van koning Harald vertelde onder meer dat de Noorse muziekindustrie de laatste tijd erg veel indruk op hem heeft gemaakt.

"Er lijkt geen einde te komen aan talenten die opkomen en het goed doen, zowel in Noorwegen als in de rest van de wereld", zei Haakon. "De Noorse muziekexport groeide goed, maar toen kwam de coronapandemie en stopte het abrupt."

Gelukkig is de industrie erg creatief, vervolgde Haakon. "Daarom kan het werk wat we nu leveren van groot belang zijn. De tijd geeft ons ook de ruimte om te discussiëren, te creëren en na te denken wat betreft het zien van nieuwe kansen. Gelukkig zijn jullie daar in de muziekindustrie erg goed in."

Haakon sloot zijn boodschap af met de hoop dat hij de muzikanten "in de nabije toekomst weer allemaal in volle concertzalen in het echt kon ontmoeten." Na de begroeting van de kroonprins deelden de muziekgezelschappen ervaringen, inzichten en goede adviezen met elkaar.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--