Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon en Mette-Marit bellen met kerkelijke hulporganisatie

3 april 2020 · Leestijd 2 min

Het Noorse kroonprinselijk paar heeft vrijwilligers van Kirkens Bymisjon, een kerkelijke hulporganisatie, bedankt voor hun inzet. Haakon en Mette-Marit staken hun waardering tijdens een videogesprek met personeel en vrijwilligers van de diaconale organisatie niet onder stoelen of banken.

Voordat het kroonprinselijk paar met de medewerkers sprak, werden ze op de hoogte gesteld van de werkzaamheden van Kirkens Bymisjon. Zo vertelde secretaris-generaal Adelheid Firing Hvambsal over hoe ze de dagelijkse gang van zaken nu hebben georganiseerd in de 50 steden waarin de organisatie is vertegenwoordigd.

"Jullie hebben alle reden om trots te zijn op het werk dat jullie doen", zei Mette-Marit aan het begin van het gesprek. "Wij waarderen hetgeen jullie doen voor de mensen in Noorwegen."

Daklozen

Haakon_en_Mette-Marit_bellen_kerkelijke_hulporganisatie.jpg

Juist nu is het werk van Kirkens Bymisjon erg belangrijk. De organisatie is een soort Leger des Heils en helpt groepen in de samenleving die het moeilijk hebben, zoals eenzame ouderen, daklozen en prostituees. Zeker met de strenge leefregels vanwege het coronavirus is dat erg belangrijk. De royals gaven de vrijwilligers en personeelsleden dan ook een pluim voor de manier waarop ze zijn ingesprongen op de ontstane situatie.

Zo bellen de vrijwilligers met eenzame mensen en is er veel digitaal contact tussen de hulporganisatie en mensen in nood. In steden als Oslo rijdt er een speciale bakfiets rond waarbij daklozen soep en ander eten kunnen krijgen. "Jullie werk is heel belangrijk, zeker in deze tijden", zei kroonprins Haakon dan ook.

Bron: ANP / Foto's: Det kongelige hoff

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--