Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon en Mette-Marit genieten op het water

3 juni 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit zijn voor het eerst in lange tijd weer samen op pad gegaan. Het Noorse kroonprinselijk paar bezocht woensdag de kajakclub van Oslo en maakte zelf ook een tocht.

"We hebben ons waarschijnlijk soms een beetje verveeld, net als iedereen. Dat is oké om te zeggen, toch", zei Haakon lachend tegen de aanwezige pers over hun eerste gezamenlijke fysieke werkbezoek in tijden.

De kroonprins en zijn vrouw namen samen plaats in een kajak en peddelden over de Oslofjord. Iets wat de twee de afgelopen maanden wel vaker hebben gedaan. Het echtpaar heeft veel tijd in de buitenlucht doorgebracht, vertelde Haakon. "Dat was heel fijn. Toen er veel beperkingen waren, was het ongelooflijk prettig dat we de mogelijkheid hadden om erop uit te gaan en in de natuur te zijn."

Mette-Marit deelt de mening van haar echtgenoot. "Ik denk dat naar buiten gaan een van de slimste dingen is die je kunt doen om voor je eigen mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Naar buiten gaan terwijl we zoveel binnen moesten zijn, is denk ik voor velen van levensbelang geweest", zei de kroonprinses. "Ik denk dat veel mensen hebben gevoeld dat het heel goed is om naar buiten te gaan en de geest te ventileren, zoals mijn moeder zou zeggen. Het is zo'n goede uitdrukking, daar gaat het om. Je mag een beetje ventileren, veel van de gevangen gedachten krijgen meer vrijheid en ruimte als je naar buiten gaat."

ANP-432097030.jpeg

Nu de coronasituatie ook in Noorwegen steeds beter wordt, kijkt het echtpaar uit naar het moment dat alles weer helemaal open is. "Ik denk dat velen zich behoorlijk vervelen en misschien ook een beetje ongeduldig zijn, dat is begrijpelijk. Helemaal voorbij is het nog niet, maar er is goede reden om aan te nemen dat het binnenkort wel wat beter zal worden", aldus Haakon. "We verdienen nu een goede zomer."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--