Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon viert 75 jaar vrijheid met pittige uitdaging

26 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon van Noorwegen is woensdag begonnen aan een driedaagse wandeling langs de historische vluchtelingenroute van Oslo naar Zweden. De route is onderdeel van de historische wandelroutes van de Noorse toeristenbond DNT.

De zogenoemde 'Flyktningeruta' volgt routes die tijdens de Duitse bezetting van Noorwegen in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt door het Noorse verzet, koeriers en vluchtelingen die een veilig heenkomen zochten in het neutrale buurland Zweden.

Haakon loopt de route om te vieren dat Noorwegen 75 jaar geleden werd bevrijd. De kroonprins loopt de 120 kilometer in drie dagen. Secretaris-generaal Dag Terje Klarp Solvang van de toeristenbond treedt op als gids en Haakon krijgt gezelschap van de militair Tonje Hagtun Nordengen en Ayesha Wolasmal, een veldwerker met een migratie-achtergrond.

Lees hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Onderweg zijn ontmoetingen voorzien met mensen die de route destijds gebruikten, met ooggetuigen, mensen die de route in stand houden, maar ook met vluchtelingen die recent naar Noorwegen zijn gekomen, al was het dan niet via dezelfde route.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--