Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon Zoomt met 25.000 basisschoolleerlingen

24 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprins-regent Haakon van Noorwegen heeft zich vrijdag laten zien aan meer dan 1500 schoolklassen tegelijkertijd. Hij was een van de gasten van een speciale Zoom-meeting rond het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties, waar ook 25.000 basisschoolleerlingen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar aan mee deden.

Vanuit het Literatuurhuis in Oslo begroette Haakon alle leerlingen die zich aangemeld hadden. Vervolgens sprak hij over het belang van samenwerking tussen landen om de grote internationale uitdagingen waar de wereld voor staat het hoofd te bieden.

Tijdens de meeting namen alle deelnemende klassen het vervolgens tegen elkaar op met een quiz over de Verenigde Naties. Dat gebeurde met Kahoot!, een onderwijsplatform dat veel gebruikt wordt in Noorwegen. Haakon mocht een van de vragen stellen.

Block to block

Block to block »@blokktilblokk vertelt het verhaal van Don Martin en de broers Castro, en hoe het was om op te groeien in Groruddalen in de jaren negentig. ⁣

Samen met studenten van Nydalen VGS was Haakon ook aanwezig tijdens de repetitievoorstelling van Block to block. Een stuk dat het verhaal vertelt van Don Martin en de broers Castro. Haakon zag de repetities voordat de voorstelling op tournee gaat door Noorwegen met het Nationaal Theater. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--