Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry blij met 'mentale fitness' voor Britse militairen

10 december 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry is blij dat er serieus wordt gekeken naar de mentale gezondheid van Britse militairen. De hertog van Sussex omarmt dan ook het nieuwe initiatief HeadFIT, waarvoor de strijdkrachten verplicht oefeningen moeten doen om ook psychisch fit te blijven.

Harry vindt het een "geweldige stap vooruit", zo laat hij weten in een verklaring aan People. "Er zou geen verschil moeten zijn in hoe we kijken naar onze fysieke fitheid en onze mentale fitheid. Het trainen van beide zal onze militairen doen excelleren en ervoor zorgen dat ze op de beste manier worden voorbereid op wat ze in wat voor situatie dan ook voor de kiezen kunnen krijgen."

De prins, die zelf tien jaar actief was voor de Britse strijdkrachten, bedankt daarnaast iedereen die zich inzet voor de steun van de strijdkrachten en hun families. Ook spreekt Harry zijn hoop uit voor de toekomst. "Mentale fitheid zal iets worden waar we allemaal dagelijks mee bezig zullen zijn om ons potentieel in alle aspecten van ons leven te kunnen benutten."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--