Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan beheersen Britse kranten

10 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Britse kranten raken niet uitgepraat over de rel rondom het Britse koningshuis na het spraakmakende interview van prins Harry en Meghan met Oprah. Voor de derde opeenvolgende dag beheersen de royals de voorpagina's. Dit keer vult vooral koningin Elizabeth met haar dinsdag uitgebrachte verklaring de kolommen.

Sommige kranten, zoals The Mirror, steken in op de meelevende toon van Elizabeth. "We zullen altijd van jullie houden", kopt de tabloid bijvoorbeeld met koeienletters op de voorpagina de quote van de koningin, gericht aan het Sussex-koppel.

De meeste andere titels zoomen in op de bezorgdheid van de koningin over de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie. "Racisme-kwestie zorgwekkend, maar herinneringen verschillen", schrijft The Times en The Independent kopt: 'Koningin erkent bezorgdheid over racisme binnen paleis'.

Koningin Elizabeth reageerde dinsdag voor het eerst op het interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In de verklaring liet ze weten niet alleen bezorgd te zijn maar dat Harry, Meghan en hun zoon Archie altijd zeer geliefde familieleden zijn. "De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend", aldus Buckingham Palace.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--