Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan hebben bijzondere prijs ontvangen

10 juli 2021 · Leestijd 2 min

De hertog en hertogin van Sussex hebben een speciale prijs gekregen van een goed doel omdat zij de "verlichtende beslissing" hebben genomen om hun gezin te beperken tot twee kinderen, meldt ITV.

Begin juni werd dochtertje Lili geboren, twee jaar nadat zoontje Archie ter wereld kwam. In een eerder interview met Vogue gaf prins Harry al aan dat er zo voor hem genoeg kroost in huis rondloopt. De organisatie Population Matters, waarvan onder anderen Sir David Attenborough beschermheer is, prijst Harry en Meghan voor hun rol in de impact op het milieu door niet meer kinderen te nemen.

"Door openlijk te kiezen voor een gezin met maximaal twee kinderen, helpen de hertog en hertogin van Sussex mee aan een betere toekomst voor hun kinderen en zijn ze een voorbeeld voor andere gezinnen", laat een woordvoerder weten.

"Een kleiner gezin verkleint onze impact op de planeet en zorgt voor betere kansen voor onze kinderen, hun kinderen en toekomstige generaties zodat zij kunnen bloeien in een gezonde wereld", vervolgt hij. "We prijzen de hertog en hertogin voor hun verlichtende beslissing en voor hun bevestiging dat een klein gezin ook een blij gezin is."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--