Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan ontvangen felicitaties voor tweede kindje

15 februari 2021 · Leestijd 3 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben de eerste felicitaties ontvangen vanwege de zwangerschap van Meghan. Buckingham Palace laat weten dat de hele koninklijke familie verheugd is met het nieuws dat zondagavond bekend werd.

Volgens bronnen rond de koninklijke familie heeft het paar de familie zelf ingelicht over de zwangerschap. "De koningin, de hertog van Edinburgh, prins Charles en de rest van de koninklijke familie is verheugd en wenst ze het allerbeste", luidt de korte verklaring van een woordvoerder.

Fotograaf Misan Harriman, een goede vriend van Harry en Meghan, was de eerste die het paar feliciteerde. Hij publiceerde op Instagram een foto die hij heeft genomen van Harry en Meghan. "Meg, ik was op jullie huwelijk en was getuige van het begin van jullie liefdesverhaal", schrijft hij bij zijn post. "Ik ben trots dat ik heb mogen vastleggen hoe jullie liefde groeide."

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Troonopvolging

Het tweede kindje van prins Harry en zijn vrouw Meghan wordt achtste in de lijn van troonopvolging. Prins Charles is nog steeds degene die als eerste in aanmerking komt om koningin Elizabeth op te volgen. Zijn oudste zoon prins William is tweede in de lijn van troonopvolging. Archie, het eerste kind van Harry en Meghan, staat op plek zeven. Op 6 mei viert Archie zijn tweede verjaardag.

Overigens is nog maar de vraag of Archie en zijn broertje of zusje een koninklijke opvoeding zullen krijgen. De hertog en hertogin besloten begin 2020 een stap terug te doen als seniorleden van het Britse koninklijk huis. Daarnaast deed Harry afstand van zijn aanspreektitel Zijne Koninklijke Hoogheid. De titel van hertog van Sussex heeft hij wel aangehouden.

Onduidelijk is nog of de baby het tiende of elfde achterkleinkind van koningin Elizabeth en prins Philip wordt. Omdat niet duidelijk is wanneer Meghan is uitgerekend, zou het kunnen zijn dat het derde kindje van Zara Tindall, de dochter van prinses Anne en haar ex-man Mark Phillips, eerder ter wereld komt.

Britse media verwachten niet dat het kindje in Groot-Brittannië ter wereld komt. Harry en Meghan zijn immers naar de Verenigde Staten verhuisd.

Miskraam

Het nieuws over de zwangerschap komt nadat de hertogin van Sussex enkele maanden terug openbaar maakte dat ze in de zomer van 2020 een miskraam heeft gehad.

Meghan schreef over haar ervaring in een essay voor de New York Times. Het artikel verscheen in november 2020 in de krant. Ze vertelde heel gedetailleerd over het moment waarop ze haar kindje verloor. "Ik had net Archies luier verschoond toen ik kramp voelde", schrijft ze. Ze viel op de grond met haar zoontje nog in haar armen. "Ik neuriede een liedje om ons beiden rustig te houden." Ze voelde dat het heel erg mis was. "Ik wist, terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, dat ik mijn tweede aan het verliezen was."

Er gingen in oktober vorig jaar al geruchten dat Meghan zwanger zou zijn. Een rechtszaak die ze voerde over haar privacy werd toen verzet. Over de reden daarvan werd geheimzinnig gedaan. Een maand later verscheen het artikel in de New York Times.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--