Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan samen op pad in New York

23 september 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben donderdagochtend hun opwachting gemaakt in New York. De twee zijn in de miljoenenstad voor het Global Citizen Live-evenement dat zaterdag plaatsvindt. Voorafgaand daaraan hebben ze een aantal bezoekjes op de planning staan.

Hun eerste stop was het One World Observatory, een uitzichtpunt van de 102e verdieping van het One World Trade Center. Samen met gouverneur Kathy Hochul, burgemeester Bill de Blasio, zijn vrouw Chirlane McCray en hun zoon Dante namen ze de lift om vanaf bijna 400 meter hoogte uit te kijken over de Amerikaanse stad. Het is voor de hertog en hertogin van Sussex hun eerste officiële uitje sinds de geboorte van hun dochter Lilibet in juni.

Het Global Citizen Live-evenement is zaterdag op de Great Lawn in Central Park. Er wordt dan 24 uur lang aandacht gevraagd voor armoedebestrijding. Harry en Meghan zullen ook hun zegje doen en willen het belang aankaarten van het wereldwijd toegankelijk maken van coronavaccins. Naar verwachting zullen ze de G7 en de Europese Unie vragen om onmiddellijk minstens een miljard coronavaccins te doneren aan mensen die de prik het meest nodig hebben. Sinds de vaccins beschikbaar kwamen, maken Harry en Meghan zich al hard voor de wereldwijde toegankelijkheid daarvan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--