Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan starten onafhankelijk leven in de VS

30 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben zondagavond laten weten dat ze geen plannen hebben om een beroep te doen op de Verenigde Staten voor de financiering van hun beveiliging nu ze naar het land verhuisd zijn. Dat hebben ze zelf al geregeld, zo laten ze weten in een verklaring.

Trump greep eerder op de avond naar Twitter om te laten weten dat hij niet van plan is financieel op te draaien voor de beveiliging van Harry en Meghan. 

"Ik ben een goede vriend en bewonderaar van de Britse koningin en het Verenigd Koninkrijk. Er werd gemeld dat Harry en Meghan, die het Verenigd Koninkrijk hebben verlaten, permanent in Canada zouden verblijven. Nu ze uit Canada naar de Verenigde Staten zijn vertrokken, gaan wij niet voor hun beveiliging betalen. Zij moeten dat betalen!", aldus de president.

Verhuizing

Harry en Meghan zouden onlangs samen met hun zoontje Archie hun intrek hebben genomen in een villa in de buurt van Beverly Hills. De twee besloten op het laatste moment hun villa op Vancouver Island te verlaten en richting Californië te gaan nadat de Canadese premier Justin Trudeau had aangekondigd vanwege de coronacrisis de grens tussen Canada en de Verenigde Staten te zullen sluiten. De verhuizing stond al een tijdje gepland en Canada was een tussenoplossing.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--