Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan verbreken contact met Britse tabloids

20 april 2020 · Leestijd 2 min

Harry en Meghan hebben laten weten geen contact meer te willen met vier Britse tabloids, te weten: The Sun, Daily Mail, Daily Express en Daily Mirror. Het paar zegt op geen enkele manier meer verbonden te willen zijn met deze media. Dit melden Britse media.

De hertog en hertogin van Sussex, die eind maart stopten met hun werk als 'senior royals', hebben hun nieuwe 'werkwijze' via een brief aan de betreffende media kenbaargemaakt. Deze boodschap werd ook door verschillende andere Britse media gedeeld, zoals de Guardian, The Financial Times en ITV News.

"Dit beleid heeft niets te maken met het vermijden van kritiek. Het gaat ons er ook niet om om een publieke conversatie de kop in te drukken of om iets te censureren. De media hebben elk recht om verslag te doen en mogen een mening hebben over de Hertog en Hertogin van Sussex, of dat nou goed of slecht is. Maar die mening kan niet gebaseerd zijn op een leugen," aldus een woordvoerder van Harry en Meghan.

De Sussexes lieten ook weten 'dat zij zich niet langer laten lenen voor clickbaits', om om die manier maar meer mensen naar een bepaalde site te lokken.

Door het nieuwe beleid van Harry en Meghan krijgen de vier verbannen media niet langer updates en foto's toegestuurd vanuit hun persafdeling en kunnen zij ook geweigerd worden bij bepaalde persbijeenkomsten die het paar initieert.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--