Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry schrijft voorwoord over Diana

20 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft het voorwoord geschreven van het boek Hospital by the Hill, voor kinderen van zorgmedewerkers die zijn overleden tijdens de coronacrisis. De hertog van Sussex schrijft daarin over het verlies van zijn eigen moeder Diana.

"Als je dit boek leest dan is dat omdat je een ouder of geliefde bent verloren en hoewel ik zou willen dat ik je nu kon knuffelen, hoop ik dat dit verhaal je steun biedt omdat je weet dat je niet alleen bent", begint Harry, die zijn moeder in 1997 op 12-jarige leeftijd is verloren, zijn voorwoord.

De prins, die wel vaker openhartig is over zijn pijn na de dood van Diana, schrijft dat het verlies een "enorme leegte" heeft achtergelaten. "Ik weet hoe je je voelt en ik verzeker je dat die leegte op den duur gevuld gaat worden door heel veel liefde en steun."

Alleen

De gevoelens die de jonge lezers nu hebben herkent Harry, maar hij stelt ze gerust dat deze steeds minder worden. "Je voelt je misschien alleen, je voelt je misschien verdrietig, je voelt je misschien slecht. Dat gevoel gaat over. En ik beloof je: je gaat je beter en sterker voelen door te praten over je gevoelens."

Hospital by the Hill, geschreven door de Britse auteur Chris Connaughton, vertelt het verhaal van een kind wiens moeder in het ziekenhuis werkte tijdens de coronacrisis en is overleden. Het boek wordt volgende week gratis aan kinderen gegeven die een soortgelijke ervaring hebben meegemaakt. Dat wordt gedaan vanwege de Britse Dag van Reflectie op dinsdag, een initiatief van de overheid om terug te blikken op een jaar corona.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--