Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry spreekt bij Diana Awards over racisme

2 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft woensdag gesproken tijdens de uitreiking van de Diana Awards, die plaatsvonden op Diana's geboortedag. Tijdens de Diana Awards worden jongeren die zich inzetten om de wereld een betere plaats te maken in het zonnetje gezet. De hertog van Sussex sprak in een videoboodschap alle jongeren lovende woorden toe.

"Ik ben ontzettend trots om deel uit te maken van deze onderscheidingen, aangezien ze mijn moeder eren en het beste in mensen als jullie naar boven brengen. Jullie doen allemaal zulk geweldig werk en in een tijd van grote onzekerheid hebben jullie de kracht en inspiratie gevonden om iets goeds voor de wereld te doen", begon Harry zijn boodschap.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In zijn boodschap stond Harry ook stil bij racisme. "Mijn vrouw zei recentelijk dat onze generatie en die voor ons niet genoeg hebben gedaan om fouten uit het verleden goed te maken. Het spijt mij ook, dat we nog geen wereld hebben gemaakt die jullie verdienen. Institutioneel racisme heeft geen plaats in onze samenleving", aldus Harry.

Naast de hertog van Sussex spraken ook sterren als Liam Payne, Emma Thompson en Miranda Heart de jonge wereldverbeteraars toe.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--