Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry weet nog niet of hij naar de kroning van zijn vader gaat

5 januari 2023 · Leestijd 3 min

Prins Harry weet nog niet of hij naar de kroning van koning Charles komt. Dat zegt de hertog van Sussex in het interview met ITV dat zondag wordt uitgezonden. Een nieuwe trailer werd donderdag online gezet.

"Er kan nog veel gebeuren in de tussentijd. Maar de deur is altijd open", zegt Harry. Volgens hem ligt de bal nu bij zijn vader Charles en zijn broer William. "Er is nog veel dat besproken moet worden en ik hoop dat ze tijd willen vrijmaken om met mij te gaan zitten om erover te praten."

Lees verder onder de trailer.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast het gesprek met ITV is er ook een interview met CBS, dat eveneens zondag wordt uitgezonden. Beide interviews gaan over het boek van Harry dat volgende week uitkomt, maar de Spaanse versie van zijn autobiografie was donderdag per ongeluk al in een aantal winkels in Spanje te koop. Toen de fout werd opgemerkt, zijn de exemplaren weer verwijderd.

Ruzie en cocaïne

In zijn boek Spare (Reserve) schrijft de hertog van Sussex onder meer dat hij in 2019 slaande ruzie kreeg met zijn broer William. Daarnaast geeft hij voor het eerst toe dat hij als tiener cocaïne heeft gebruikt. "Ik was een 17-jarige jongen die bereid was om bijna alles te proberen om het vooraf vastgestelde pad te veranderen."

De jongste zoon van koning Charles vertelt in zijn boek ook over zijn tijd bij de Britse strijdkrachten. Als helikopterpiloot werd hij twee keer uitgezonden naar Afghanistan. "In mijn tijd met Apaches en laptops werd alles wat ik deed opgenomen. Ik kon altijd precies zien hoeveel vijandelijke strijders ik had gedood”, aldus Harry. Het gaat in totaal om 25 slachtoffers, schrijft hij. "Natuurlijk had ik dat getal liever niet op mijn militaire cv of in mijn hoofd gehad, maar ik had ook liever in een wereld zonder Taliban, en een wereld zonder oorlog geleefd."

Diana en Camilla

Verder staan er in het boek ook passages over zijn eerste keer seks en over zijn bezoek aan een vrouwelijk "medium". Via deze vrouw met "krachten" kreeg hij een boodschap van zijn moeder prinses Diana, zo vertelt hij.

En als het aan prins Harry en zijn broer William had gelegen, was koning Charles nooit met koningin-gemalin Camilla getrouwd. Beide zonen vroegen hun vader om niet met haar in het huwelijk te treden. "William en ik beloofden onze vader dat we Camilla in de familie zouden verwelkomen. Het enige wat we ervoor terugvroegen, was dat hij niet met haar zou trouwen", schrijft Harry. "'Je hoeft niet opnieuw te trouwen', gaven we hem mee."

Charles en Camilla trouwden in april 2005 met elkaar, zo'n 7,5 jaar na het overlijden van Charles' eerste vrouw prinses Diana. Charles en Diana waren in 1992 al uit elkaar gegaan. De scheiding werd pas in 1996 officieel.

Publiciteit

Prins Harry heeft volgende week nog meer tv-optredens gepland. Na interviews met het Britse ITV en het Amerikaanse programma 60 Minutes met Anderson Cooper op CBS heeft de hertog van Sussex ook een gesprek met Good Morning America op ABC en komt hij naar The Late Show with Stephen Colbert op CBS.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--