Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Henri en Maria Teresa 30 jaar getrouwd

7 februari 2011 · Leestijd 2 min

14 februari 2011 zal in het teken staan van het 30-jarig huwelijksjubileum van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.

Speciaal voor deze feestelijkheid werd onder andere bovenstaande foto gepubliceerd.

Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa hebben vier zonen en een dochter. Erfelijke groothertog Guillaume, prins Felix, prins Louis, prins Sebastian en prinses Alexandra. Prins Louis is de enige van de kinderen die getrouwd is. Hij is getrouwd met prinses Tessy en zij hebben twee zonen, prins Gabriël en prins Noah van Nassau.

Het in Blauw Bloed aangekondigde interview met het jubilerende koppel dat te zien zou zijn in de uitzending van 12 februari gaat helaas niet door. De groothertog moet drie weken rust houden vanwege zijn opname in het ziekenhuis van afgelopen week. Henri werd behandeld aan zijn problemen met zijn hart, en keerde zaterdag weer terug naar huis.

Wel ziet u in de komende uitzending van Blauw Bloed, op 12 februari rond 19.25 op Nederland 2, een uitgebreid portret van de Luxemburgse royals naar aanleiding van hun 30-jarig huwelijksjubileum.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--