Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hertogin Meghan herdenkt slachtoffers bloedbad Texas

27 mei 2022 · Leestijd 2 min

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft donderdag een bezoek gebracht aan de stad in Texas waar dinsdag negentien kinderen en twee docenten werden doodgeschoten. De vrouw van prins Harry legde bloemen bij een herdenkingsplek in Uvalde, melden verscheidene Amerikaanse media.

Meghan bekeek de witte kruisjes waarop de namen van de slachtoffers staan en plaatste witte rozen bij een van de kruisjes. De hertogin, gekleed in een T-shirt, spijkerbroek en baseballpetje, werd vergezeld door een lijfwacht en negeerde de aanwezige pers. Een woordvoerder van Meghan en haar man prins Harry liet Britse koningshuisverslaggevers weten dat de hertogin in haar "persoonlijke hoedanigheid als moeder" naar Texas reisde. Meghan wilde haar condoleances en medeleven persoonlijk overbrengen, aldus de woordvoerder.

Harry en Meghan trouwden in 2018 en hebben twee kinderen, zoon Archie (3) en dochter Lilibet (11 maanden). Twee jaar geleden besloten de Sussexes een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Het gezin woont nu in Californië, waar Meghan veertig jaar geleden werd geboren.

Lees verder onder de foto.

Texas Meghan Markle
Mei 2022: Meghan Markle bezoekt een herdenkingsdienst na aanslag op school in Texas.

Koning Felipe

Ook de Spaanse koning Felipe heeft stilgestaan bij de schietpartij in Texas. Felipe was in de Amerikaanse stad New York op bezoek bij de Foreign Policy Association (FPA), waar hij werd onderscheiden met de Foreign Policy Medal.

"Vandaag zijn onze gedachten bij de 21 slachtoffers van de tragedie in Texas", zei Felipe aan het begin van zijn toespraak. "Daarom wil ik namens het Spaanse volk mijn diepste medeleven betuigen aan hun families en vrienden en aan de Amerikaanse autoriteiten, in deze moeilijke tijd."

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--