Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hertogin van Cambridge bewijst Sarah Everard laatste eer

13 maart 2021 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge heeft zaterdagmiddag de laatste eer bewezen aan de vermoorde Sarah Everard. Catherine, de vrouw van prins William, was aanwezig bij een herdenkingsplechtigheid in het park waar de vrouw werd vermoord. Ze legde bloemen bij een herdenkingsplek.

Kensington Palace liet weten dat Catherine zich bij de honderden mensen had gevoegd die de vrouw de laatste eer wilden bewijzen omdat ze haar respect wilde betuigen aan de familie en aan Sarah. "Ze herinnert zich hoe het was om 's avonds door Londen te lopen voordat ze trouwde", stond te lezen in de verklaring van het paleis.

Het lichaam van Sarah Everard werd afgelopen woensdag gevonden. Inmiddels is een agent aangeklaagd voor de moord op de 33-jarige vrouw uit Londen.

Een wake die voor zaterdagmiddag in Londen was gepland voor Everard werd afgelast vanwege de coronabeperkingen. Het initiatief "Reclaim these Streets" had tot het evenement opgeroepen om de aandacht te vestigen op de voortdurende angst van vrouwen voor seksuele intimidatie en aanranding in de openbare ruimte.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--