Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hertogin van Gloucester support koorzangers

11 december 2020 · Leestijd 2 min

Hertogin Birgitte van Gloucester is fervent supporter van muziek en muziekeducatie. Ter ere van kerst heeft Birgitte daarom een videoboodschap opgenomen om jonge koorlieden moed in te spreken.

"Ik zie hoe belangrijk de eeuwenoude koortraditie van Engeland is, die elk jaar weer zoveel vreugde brengt rond deze tijd van het jaar", vertelt ze in de videoboodschap op Twitter. Birgitte is beschermvrouwe van een aantal organisaties die zich inzetten voor muziek, zoals de Royal Academy of Music en de Cathedral Music Trust's Diamond Fund for Choristers.

Het schept Birgitte hoopvol dat er ondanks alle coronamaatregelen toch nog kerstliedjes worden gezongen door de koren. Voor veel koren was het in 2020 vrijwel onmogelijk om te repeteren en jonge koorlieden moesten thuis oefenen.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Als beschermvrouwe heeft de hertogin deze ontwikkelingen nauw gevolgd, zegt ze. Birgitte staat erop de "koortraditie levende" te houden. Dat doet ze in samenwerking met de organisaties, die onder meer een coachingsprogramma opgesteld hebben voor jonge koorlieden om hun carrière op gang te brengen.

Birgitte is niet de enige Britse royal die weg is van kerstliedjes. Queen Elizabeth, die eerder deze week herenigd was met onder anderen Catherine en William in Windsor, gaf aan dolblij te zijn om dit jaar ondanks alles toch nog kerstliedjes te horen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--