Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koning Charles voor het eerst gastheer bij staatsbezoek

22 november 2022 · Leestijd 2 min

De Britse koning Charles is voor het eerst gastheer bij een staatsbezoek. Hij ontving de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa bij Horse Guards Parade in Londen. Ramaphosa arriveerde samen met William en Catherine, de prins en prinses van Wales.

Na de ontmoeting met Charles en koningin-gemalin Camilla inspecteerden de president en de koning de erewacht. Vervolgens trok het gezelschap per koets verder naar Buckingham Palace. Later op de dag zal Ramaphosa onder meer een bezoek brengen aan Westminster Abbey en is er een staatsbanket op Buckingham Palace.

Woensdag gaat de president van Zuid-Afrika op pad met prins Edward en heeft hij een ontmoeting met de Britse premier Rishi Sunak. Het bezoek duurt tot en met donderdag.

President-schudt-Charles-hand-staatsbezoek
Koningin-gemalin-Camilla-staatsbzoek
Prinses-Catherine-staatsbezoek
Koningspaar-en-president-prinselijk-paar-staatsbezoek
Koningspaar-staatsbezoek-Buckingham-Palace

Het bezoek van de Zuid-Afrikaanse president is het eerste staatsbezoek dat plaatsvindt in het Verenigd Koninkrijk in meer dan drie jaar tijd. In 2019 waren toenmalig president van de Verenigde Staten Donald Trump en zijn vrouw Melania te gast. Vanwege de coronapandemie vonden er de afgelopen jaren geen staatsbezoeken plaats.

Charles is nu ruim twee maanden het staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgde automatisch zijn moeder Elizabeth op toen zij in september op 96-jarige leeftijd overleed.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--