Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het gaat beter met koning Salman

24 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Saudische koning Salman heeft met succes een operatie ondergaan om zijn galblaas te verwijderen. Dat heeft het Saudische hof donderdag bekendgemaakt middels een verklaring aan het nationale persbureau SPA.

Koning Salman (84) was maandag in het Koning Feisal-ziekenhuis in Riyad opgenomen en leidde vanuit zijn kantoor in het hospitaal een dag later nog een kabinetsvergadering. Ook was hij nog in staat te telefoneren. De Saudi Gazette meldde dinsdag tenminste dat hij was opgebeld door emir sjeik Sabah van Koeweit, koning Hamad van Bahrein en koning Abdullah van Jordanië die allen hun 'broederlijke zorgen' over zijn gezondheid hadden geuit. Volgens de online editie van de krant was Salman hen zeer erkentelijk voor het medeleven. 

De koning zal volgens de verklaring nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven om te herstellen. Salman liet in dezelfde verklaring weten de talrijke blijken van medeleven en goede wensen voor zijn gezondheid zeer op prijs te stellen.

Koning Salman had zaterdag zelf nog gebeld met de emir van Koeweit. Emir sjeik Sabah (91) was kort daarvoor vertrokken naar de Verenigde Staten voor een medische behandeling. De emir werd afgelopen zaterdag in het ziekenhuis in Koeweit opgenomen en daar zondag met succes geopereerd. Wat hem mankeert, is echter niet verteld. Ook een jaar geleden werd de emir al geopereerd. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--