Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het 'Hallelujah' van Máxima

20 november 2019 · Leestijd 2 min

Máxima heeft woensdag letterlijk geluid gemaakt voor beter muziekonderwijs. De koningin luidde de gong tijdens een muziekfestival op Hogeschool De Kempel in Helmond. Tijdens het muzikale bezoek zong ze ook het nummer 'Halleluja' uit volle borst mee.

Máxima bracht een bezoek aan de muziekpabo in Brabant om het Muziekakkoord Helmond te ondertekenen. Hierin is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren wordt vormgegeven op dertig basisscholen in de regio. Ook is het onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar de koningin erevoorzitter van is.

Ze werd op de school getrakteerd op verschillende optredens van basisschoolkinderen, jonge talenten, conservatoriumstudenten en artiesten. Ook ging Máxima in gesprek met studenten en leerkrachten van basisscholen over de inzet van muzieklessen bij stages. Bovendien sprak ze met muziekdocenten van pabo’s, opleidingsmanagers en studenten van het conservatorium over de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria.

Muziekonderwijs

Máxima maakt zich al bijna tien jaar sterk voor muziekonderwijs voor alle jongeren. In verschillende provincies en regio's zijn eerder al akkoorden gesloten om dit doel te bereiken. Eerder werden er convenanten getekend in de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals de Liemers, Zutphen en omstreken en de stad Groningen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--