Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is bekend! Amalia gaat studeren in ...

30 mei 2022 · Leestijd 1 min

Het tussenjaar van de kroonprinses zit erop. Maar de vraag waar Amalia gaat studeren, bleef nog even uit. Tot maandagochtend de RVD meldde dat ze gekozen heeft voor Amsterdam.

In tegenstelling tot  haar vader en grootmoeder die kozen voor Leiden, kiest Amalia voor de Universiteit van Amsterdam. Daar zal ze de studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) volgen. Vanaf september gaat zij in Amsterdam wonen met enkele medestudenten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Afgelopen Koningsdag vertelde prinses Amalia al wel dat ze zich had ingeschreven bij meerdere studies. Maar waar dat was en welke studies liet ze nog even in het midden.

In 1987 studeerde Willem-Alexander aan de Rijksuniversiteit in Leiden bij de Faculteit der Letteren voor de studierichting geschiedenis. In 1993 slaagde hij voor zijn doctoraalexamen geschiedenis. Tijdens zijn studie was hij lid van studentenvereniging Minerva.

Prinses Beatrix volgde in dezelfde studentenstad colleges in onder andere rechtswetenschap, economie, parlementaire geschiedenis en staatsrecht.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--