Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het kon niet anders: Elizabeth doet munten op de post

1 april 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft alle ontvangers van een 'maundy coin' een brief geschreven. Normaal gesproken overhandigt de Britse vorstin deze speciale munten tijdens de traditionele Royal Maundy-dienst op Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. Maar de ceremonie kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan. In de briefenvelop was ook de munt toegevoegd.

De munten zijn bedoeld voor gepensioneerden die veel hebben betekend voor een kerk en de lokale gemeenschap. Elk jaar nomineren kerkgemeenschappen kerkleden voor het ontvangen van een 'maundy coin'. In totaal hebben 95 mannen en 95 vrouwen de brief en munt gekregen, één voor elk van Elizabeths levensjaren.

Het is de tweede keer dat de ceremonie vanwege corona wordt afgelast. In haar brief schrijft de Queen dat ze het jammer vindt de ontvangers niet persoonlijk te kunnen ontmoeten. "Ik kan mij voorstellen dat u net zoals ik verdrietig bent, dat de huidige omstandigheden het onmogelijk maken om een dienst te laten plaatsvinden."

Maar de Britse vorstin is wel blij dat de munten alsnog overhandigd kunnen worden, als is het nu zonder dienst. "Ik hoop dat u dit accepteert als een uiting van mijn persoonlijke dankwoord voor alles wat u heeft gedaan voor uw gemeenschap", zo valt te lezen in de brief.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--