Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar gaat binnenkort weer op staatsbezoek!

15 juni 2021 · Leestijd 2 min

Leuk nieuws! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan volgende maand alsnog op staatsbezoek naar Duitsland. Het bezoek stond eigenlijk vorig jaar al gepland maar dat kon toen niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Het koningspaar is van maandag 5 tot en met woensdag 7 juli in Berlijn. De eerste dag staat in het teken van ontmoetingen met verschillende autoriteiten en ceremoniële onderdelen en wordt afgesloten met een staatsbanket op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier. 

De tweede dag staat er een ontmoeting met vertrekkend bondskanselier Angela Merkel op de agenda. Tevens ontmoeten de koning en koningin de minister-presidenten van de verschillende Duitse deelstaten. Verschillende ministers, onder wie Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken, reizen mee met Willem-Alexander en Máxima.

Het driedaagse staatsbezoek vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het koninklijk paar sinds de inhuldiging in 2013 aan Duitsland bracht. Het wordt het twintigste uitgaande staatsbezoek sinds de inhuldiging van Willem-Alexander in 2013 en het eerste sinds het begin van de coronacrisis. Vorig jaar maart, vlak voor het begin van de pandemie, was het koningspaar in Indonesië. Niet eerder zat er zo'n lange periode tussen twee staatsbezoeken.

Koning Willem-Alexander legde in juni 2014 zijn eerste staatsbezoek af. Hij ging toen naar Polen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--