Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het liefdesleven van prins Harry

28 november 2017 · Leestijd 2 min

Prins Harry gaat trouwen! Eindelijk lijkt hij de liefde van zijn leven te hebben gevonden. Harry is één van ’s werelds meest geliefde royals. Al is dat ooit anders geweest, Harry stond jarenlang bekend als de koninklijke belhamel.

Exen

Voordat prins Harry zich settelde met de Suits-actrice Meghan Markle was hij een hartenbreker. Als 'droomprins' heeft Harry over vrouwelijke aandacht nooit te klagen gehad. Zijn eerste serieuze relatie had Harry met Chelsy Davy. Zij hadden een knipperlichtrelatie van 2004 tot 2011.

Voormalig advolcate Chelsy onthulde in 2016 in een interview met The Times dat ze de media- aandacht niet aan kon. Ze trok zich terug uiteindelijk en ging naar Afrika voor rust. Harry en Chelsy zijn goede vrienden gebleven. Zo goed zelfs dat Chelsy een uitnodiging kreeg voor het huwelijk van prins William en Catherine in 2011.

ANP-9058175.jpg

Daarna volgde Cressida Bonas die zijn vriendin was van 2012 tot en met 2014. Cressida werd voorgesteld aan Prins Harry door Prinses Eugenie in mei 2012. Lang werd gedacht dat zij de vrouw van Harry zou worden.

ANP-26590017_1_.jpg

Streken

Regelmatig zorgde prins Harry voor spraakmakende krantenkoppen. Hij zou regelmatig dronken zijn geweest en was niet afkerig van wiet. In 2005 haalde hij de voorpagina's van de Britse tabloids omdat hij op een gekostumeerd feest was verschenen in nazi-uniform. Als 20-jarige sloeg hij een persfotograaf in elkaar in een nachtclub – waarna hij publiekelijk zijn verontschuldigingen aanbood.

Harry-krantenkop-nazi.jpg

Leger

Na zijn opleiding aan de militaire academie van Sandhurst werd Harry twee keer als helikopterpiloot uitgezonden naar Afghanistan. In 2015 ging hij het leger uit, maar hij bleef zich inzetten voor zijn oude kameraden. Hij is de bedenker van de Invictus Games, waar gewond geraakte militairen zich internationaal sportief meten met lotgenoten. Als veteraan heeft hij met eigen ogen gezien wat oorlog doet met soldaten. Dit jaar verschenen prins Harry en Megan Markle tijdens de Invictus Games in Toronto voor het eerst samen in het openbaar.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--