Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hier viert Archie zijn eerste verjaardag

6 mei 2020 · Leestijd 2 min

Archie, de zoon van prins Harry en zijn vrouw Meghan, is woensdag 1 jaar geworden. Het gezin viert zijn verjaardag vanwege het coronavirus naar verluidt klein in hun nieuwe woonplaats Los Angeles.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor werd 6 mei 2019 geboren in het Portland-ziekenhuis in Londen. De zoon van de 38-jarige voormalige actrice en haar 35-jarige prins is zevende in de lijn van de Britse troonopvolging. Titels heeft hij niet: Harry en Meghan kozen er bewust voor om deze weg te laten.

Het eerste jaar van Archie was een behoorlijk turbulente voor zijn ouders. De hertog en hertogin van Sussex liggen al tijden in de clinch met de Britse roddelpers en besloten om een stap terug te doen binnen het Britse hof. Ze zijn niet langer senior leden van het koningshuis en maken ook geen gebruik van de aanspreektitels zijne en hare koninklijke hoogheid.

Woonplaatsen

Voor Archie betekent dat onder meer dat hij nu al drie woonplaatsen heeft gehad. In de eerste maanden woonde hij met zijn ouders in Frogmore Cottage, op het landgoed Windsor. Eind vorig jaar besloten Harry en Meghan naar Canada te gaan en sinds kort verblijft het gezin in Los Angeles.

Royaltyliefhebbers kregen Archie in zijn eerste jaar weinig te zien. Behalve de officiële foto’s rondom zijn geboorte en doop was hij eigenlijk in september pas echt voor het eerst te zien toen Harry en Meghan hun zoontje meenamen naar hun ontmoeting met aartsbisschop Desmond Tutu tijdens hun tiendaagse bezoek aan Zuid-Afrika.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--