Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hier wil Margrethe niet nog eens 5 jaar mee wachten

19 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken kijkt met veel plezier terug op haar bezoek aan de Faeröer. "Het was te lang geleden dat ik hier voor het laatst was", zei ze maandagmorgen tijdens een persconferentie in Thorshavn, de hoofdstad van de eilandengroep.

De vorstin was vier dagen op de Faeröer, een autonoom onderdeel binnen het koninkrijk Denemarken. Er was een intensief programma opgesteld voor de inmiddels 81-jarige Margrethe. Dat vond ze geen enkel probleem. Wel vertelde ze aan de verzamelde journalisten dat ze een beetje begint te merken dat de jaren gaan tellen. "Ik ren niet meer zo makkelijk een heuvel op", grapte ze. "Maar je hebt de leeftijd die je hebt. En het is geweldig dat ik nog heel veel dingen kan doen. Dat is niet iedereen met mijn leeftijd gegeven."

Margrethe zei erg genoten te hebben van haar bezoek. "Het was geweldig om hier weer te zijn", zei ze. De koningin hoopt snel weer terug te keren naar de eilandengroep. Tussen deze en het vorige bezoek zat vijf jaar. "Het moet niet weer een vijfjarenplan worden", zei de vorstin. "Ik word ook een dagje ouder dus we moeten kijken of en wanneer het kan. Maar ik wil zeker nog een keer terugkomen."

Het bezoek begon met pech. Afgelopen woensdag bleek dat het koningsschip Dannebrog waarmee ze naar de Faeröer zou varen motorproblemen had. Daardoor moest de koningin met het vliegtuig, maar vanwege slecht weer moest de vlucht worden uitgesteld. Uiteindelijk kwam de koningin een dag later aan dan gepland, maar dat had geen gevolgen voor het programma dat ze moest afwerken.

Video: Aankomst in de hoofdstad Tórshavn

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Margrethe kan deze week uitrusten van de vermoeienissen. Vrijdag vertrekt ze naar Groenland.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--