Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hij was er weer! De uitblinkerslunch op paleis Noordeinde

25 november 2021 · Leestijd 2 min

Vorige week toverde Hans Kazàn al uit z'n hoge hoed dat de uitblinkerslunch eraan zat te komen! Vandaag was het dan zover. Het koningspaar ontving in totaal 26 Nederlanders die zich door een bijzondere prestatie wisten te onderscheiden.

uitblinkerslunch-willem-alexander-maxima-25-november-2021.jpg

De goochelaar won dit jaar de Fred Kaps Award, een belangrijke prijs voor illusionisten.

Ook was acteur Fedja van Huêt, die aanwezig was vanwege zijn Gouden Kalf voor Beste Acteur in De Veroordeling, van de partij. Niek Kimman schoof aan als wereld- en olympisch kampioen BMX. Stripschapsprijs-winnaar Henk van der Spoel en Spinozapremie-winnaar Jan van Hest prikten ook een vorkje mee. Alfred Schaffer, de winnaar van de P.C Hooftprijs voor beste dichter, en Stef Biemans, die dit jaar de Zilveren Nipkowschijf voor beste programmamaker won, zaten aan tafel op Paleis Noordeinde.

Dit keer moest de foto weer zittend aan de tafel genomen worden in verband met de anderhalve meter die aangehouden moet worden.

Willem-Alexander en Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--