Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe bereidt het koningspaar zich voor op het staatsbezoek?

30 september 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima woonden maandagmiddag in het Amsterdamse Rijksmuseum het seminar 'India en Nederland'. Met een boekpresentatie en een rondleiding langs de Indiase topstukken is het koninklijk paar klaar voor het aankomende staatsbezoek aan India.

'India and the Netherlands'

ANP-77993720.jpg

Koning Willem-Alexander kreeg tijdens het seminar het eerste exemplaar overhandigd van het boek ‘India and The Netherlands. Past, Present and Future’, dat is samengesteld en geschreven door de Indiase ambassadeur Venu Rajamony. In dit werk gaat de ambassadeur onder andere in op de eeuwenoude betrekkingen tussen Nederland en India en blikt hij vooruit op de toekomst.  

Na de boekpresentatie stond het koninklijk paar uitgebreid stil bij de Shiva Nataraja, een van de Indiase topstukken uit de elfde eeuw.  

Lees verder onder de afbeelding. 

Gedeelde geschiedenis

Fort Cochin, c.1662.
Fort Cochin, c.1662.

Tijdens het staatsbezoek, dat begint op 14 oktober in New Delhi, zal ruim aandacht worden besteed aan de rijke gedeelde geschiedenis van India en Nederland. Zo bezoeken Willem-Alexander en Máxima op 16 oktober de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum en bekijken zij daar onder andere een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt.

Daarnaast brengt het paar een bezoek aan een van die voormalige Nederlandse vestigingen: Kochi, in de zuidelijke deelstaat Kerala.

Lees verder onder de afbeelding.

Derde staatsbezoek

Koningin Beatrix en prins Claus in India, 1986.
Koningin Beatrix en prins Claus in India, 1986.

India is bekend terrein voor het Nederlandse koningshuis: het aankomende staatsbezoek is het derde officiële Oranje-bezoek aan India. Koningin Beatrix en prins Claus bezochten het land in 1986. Twintig jaar later, in 2007, vergezelden Willem-Alexander en Máxima de koningin op haar tweede Indiase staatsbezoek.

Foto's: ANP / Rijksmuseum

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--