Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe is het gesteld met Harry en Meghan?

12 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben met hun interview met Oprah Winfrey flink aan populariteit ingeleverd bij de Britten. Die is nog nooit zo laag geweest als nu, zo blijkt uit een poll van de Britse opiniepeiler YouGov.

Iets minder dan de helft van de ondervraagden (48 procent) geeft aan na het tv-optreden een negatieve houding te hebben ten opzichte van Harry. Dat is iets lager dan een week ervoor. Meghan staat er in de peiling een stuk slechter voor. Slechts 30 procent is positief over haar, 58 procent kijkt sinds het interview negatiever naar de hertogin van Sussex.

Overigens is er een duidelijk verschil te zien tussen de manier waarop jongeren en ouderen naar het koppel kijken. Een meerderheid van de 18- tot 24-jarigen vindt Harry en Meghan leuk, de 65-plussers hebben sinds begin deze week overwegend negatieve gevoelens tegenover de twee.

Dalende populariteit

Het enige andere lid van de Britse koninklijke familie dat zijn populariteit zag dalen, was Harry's vader prins Charles.

In het spraakmakende interview vertelde Meghan onder meer dat leden van de koninklijke familie zich zorgen zouden hebben gemaakt over de huidskleur van Archie, toen Meghan nog zwanger van hem was.

Al sinds hun terugtreding uit het Britse koningshuis daalt de populariteit van Harry en Meghan in Groot-Brittannië. Uit een poll van The Sun eind februari kwam naar voren dat een derde van de Britten sindsdien negatiever is geworden over het echtpaar. 43 procent geeft zelfs aan blij te zijn dat Harry en Meghan definitief met de royals hebben gebroken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--