Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoera! Prinses Leonor mag 15 kaarsjes uitblazen

31 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia is weer een jaartje ouder geworden en om dat te vieren zetten wij de 15 leukste foto's van de jarige prinses van Asturië op een rijtje!

Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, zoals de prinses volluit heet, wordt op 31 oktober 2005 om 01:46 via een keizersnede geboren in de Ruber kliniek in Madrid. Haar geboorte werd via een SMS aan de pers bekendgemaakt. Op 7 november mocht moeder Letizia het ziekenhuis verlaten en diezelfde dag werd baby Leonor voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

Leonor wordt op 14 januari 2006 in het Zarzuela Paleis met water uit de Jordaan gedoopt door de kardinaal-aartsbisschop van Madrid, Antonio Rouco Varela.

Op 29 april 2007 wordt Leonor de grote zus van infanta Sofía. Inmiddels gaat Leonor samen met haar zusje naar de privéschool Santa Maria de los Rosales in de wijk Aracava in Madrid.

Leonor spreekt vloeiend Spaans en Engels en leert Chinees. Ook heeft Leonor verschillende hobby's. Zo houdt zij van paardrijden, skiën en muziek. Daarnaast volgt zij ook balletlessen net zoals haar moeder dat op ongeveer dezelfde leeftijd deed.

Als haar vader in 2014 koning van Spanje wordt krijgt ze, als kroonprinses, naast de officiële titel van prinses van Asturië ook de historische titels van prinses van Girona, prinses van Viana, hertogin van Montblanc, gravin van Cervera en dame van Balaguer.

Als Leonor de troon bestijgt, wordt ze de eerste koningin van Spanje sinds Isabella II, die in 1868 overleed.

Hier een foto-overzicht van prinses Leonor.

Blauw Bloed wenst de jarige Leonor een fijne dag! 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--