Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hof deelt nieuw beeld van Elizabeth en Philip

20 november 2020 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth en prins Philip zijn vrijdag 73 jaar getrouwd. Het hof heeft naar aanleiding daarvan een nieuwe foto van het echtpaar gedeeld.

Het beeld is eerder deze week gemaakt op Windsor Castle. De 94-jarige Elizabeth en 99-jarige Philip zijn zittend te zien op de bank met een stapel felicitatiekaarten. Philip heeft een bijzondere in zijn hand. De op het oog zelfgemaakte kaart, met daarop in grote cijfers 73, is namelijk afkomstig van hun achterkleinkinderen prins George (7), prinses Charlotte (5) en prins Louis (2).

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
25 november 1947: prinses Elizabeth en haar kersverse echtgenoot de hertog van Edinburgh poseren
25 november 1947: prinses Elizabeth en haar kersverse echtgenoot de hertog van Edinburgh poseren voor een foto tijdens hun huwelijksreis op het Broadlands estate.

Op de foto draagt Elizabeth een broche die veel royaltywatchers bekend voor komt. Deze droeg ze ook op foto's die in 1947 werden gemaakt tijdens haar huwelijksreis. Later droeg de koningin het sieraad nog enkele keren zoals bij het 60-jarig huwelijksjubileum in 2007.

Cambridges feliciteren Elizabeth en Philip met 73e trouwdag

Kaart_George_Charlotte_Louise.jpg

De Cambridge-familie heeft vrijdag op Twitter een gelukwens aan koningin Elizabeth en prins Philip geplaatst. De Britse koningin en haar man vieren namelijk hun 73e trouwdag.

"Wij wensen Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid de hertog van Edinburgh een heel gelukkige huwelijksverjaardag", schrijven William, Catherine, George (7), Charlotte (5) en Louis (2) aan hun grootouders en overgrootouders. Daarbij is een foto geplaatst van de kaart die de kinderen voor hun overgrootouders maakten.

Bekijk de kaart hieronder.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--