Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoofdrol voor Charlène bij nieuwjaarswensen Albert

1 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft zijn traditionele nieuwjaarswensen voor de bevolking en ingezetenen van zijn vorstendom dit jaar anders verpakt. In de afgelopen jaren was het slechts een korte boodschap, uitgesproken bij de kerstboom en in feite niet veel meer dan wat er al op de eerder verspreide vorstelijke kerstkaart stond.

Dit keer hield Albert echter een langer praatje. De tekst was duidelijk goed geoefend, want de voor de prins zo kenmerkende versprekingen en pauzes ontbraken. Hij sneed de klimaatverandering aan, de onrust in de wereld en de noodzaak in Monaco goed voor elkaar te zorgen. Hij beloofde ook eerlijk en rechtvaardig bestuur.

De verrassing zat aan het einde van de via televisie en internet verspreide opname. Prinses Charlène kwam opeens in beeld, om iedereen in het Engels een gelukkig nieuwjaar te wensen, mede namens de tweeling Jacques en Gabriella. Prins Albert, die voorheen zelf ook de wensen in het Engels uitsprak, vulde haar daarna aan in het Frans en in Monegaskisch dialect.

Voor de Franstaligen onder ons is valt het fragment, met daarin ook de nieuwjaarswensen van Charlène, hier te bekijken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--